Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Vazdušasti mafini sa svežim mlekom

Vazdušasti mafini sa svežim mlekom

Monika IvanovaMonika Ivanova
Kuvar
421259625
Vazdušasti mafini sa svežim mlekom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
27/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Sada je trenutak da proverite koliko vazdušastih mafina sa svežim mlekom možete da pojedete pre nego što vam zaista postane loše"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • mlečna čokolada - 1 komad
  • kora pomorandže - od 1 pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje sa šećerom dok ne pobeli. U njih dodajte maslinovo ulje, sveže mleko i sodu za hleb, koja je narasla sa dve kašike kiselog mleka. Umutite sve dobro.

Prašak za pecivo sipajte u brašno koje dodajete po malo dok mešate. Ostavite smesu da odstoji 10 minuta, dok odvojite kore pomorandže pomoću rendea ali tako da ne dođete do belog dela pomorandže.

Isecite čokoladu nožem na sitno ili na rende. Dodajte čokoladu i koru pomorandže u smesu i mešajte špatulom.

Rasporedite smesu u kalupe za mafine ne puneći do vrha, jer će se podići.

Pecite mafine na 200 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: