Način pripreme
U šerpu stavljamo brašno, šećer i skrob. U njih dodajemo jedan litar mleka i dobro promešamo žicom.
Šerpu stavljamo na umerenu vatru. Kuvamo oko 10-15 minuta, mešamo žicom neprestano.
Za to vreme sameljemo keks u blenderu i nakon toga u njih dodajemo oko 70 g rastopljenog maslaca.
Dobro promešamo, treba da dobijemo mokar pesak.
Mrvljeni keks rasporedimo na dno posudica, koje smo odabrali, ravnomerno. Dobro pritiskamo kašikom ili čime god nam je lakše.
Belu čokoladu sečemo na tanke komade i stavljamo u šerpu.
Kad puding bude gotov, skidamo sa strane i dodajemo preostali maslac i vanilu u njega. Dobro promešamo i odmah sipamo puding u šerpu sa čokoladom. Sačekamo minut i dobro promešamo dok ne dobijemo gladak puding.
Rasporedimo naš puding sa belom čokoladom i keksom u posudice sa mrvljenim keksom. Ukrasimo po želji voćem i mlevenim orašastim plodovima.
Neka vam je slatko!