Način pripreme
1. Prvo prirmite beli krem tako što umutite maskarpone sa šećerom, vanilom i mlekom i stavite na tihu-umerenu vatru da se smesa ugreje, ali ne treba da provri. Mešajte dok se maskarpone ne rastopi i skinite sa vatre.
2. Natopite želatin prema uputstvu na pakovanju i stavite ga u toplu smesu (ne vrelu) i mešajte dok se ne rastopi.
3. Uzmite 2 odgovarajuće čaše, preporučuje se da budu sa visokim postoljem - koktel ili za vino, u koje može da stane oko 200-220 ml (ako imate manje, onda umesto u 2 stavite u 4). Stavite ih na nagnuto mesto, gde ne postoji opasnost da padnu i da se razbiju.
4. Kašikom ili malom kutlačom sipajte beli krem da pokrije oko 1 prst od dna (može i više, zavisi kako volite). Ostavite da se stegne.
5. Za smesu od malina sameljite voće u blenderu i odvojite od semenki ako želite. Pomešajte sa vodom, kapljicama limuna i šećerom - moežete dodati i više, ako volite slađe.
6. Stavite na slabu-umerenu vatri i pre nego što provri skinite. Ponovo potopite želatin prema uputstvu na pakovanju i sipajte ga u smesu, dobro promešate.
7. U čaše stavite sloj smese od malina i ostavite da se stegne i stvrdne. Tako stavljamo crvene i bele slojeve dok ne potrošite smese.
Između učvršćivanja jednog sloja i stavljanja drugog je potrebno da prođe vreme (zavisi da li vam je soba gladna ili topla, kao i kvalitet želatina). Zato ako dođe red da sipate sledeći, a on se stvrdnuo, prosto ga malo ugrejte, ali nemojte dozvoliti da provri.
Ako nemate mnogo vremena, pravite deblje slojeve dok ne potrošite smese, sve je pitanje mašte i vremena. Ja sam, naprimer, napravila dve čaše.
8. Stegnute kremove ukrasite celim svežim malinama i rendanom belom čokoladom.
Desert koji vredi uloženog vremena i pažnje, i predivan je način da obradujete i ostavite utisak na voljenu osobu.
Neka vam je slatko!