Način pripreme
Sameljete u secku ili blenderu orašaste plodove - lešnike, bademe, indijski orah i brazilski orah.
Stavljate u duboku posudu samleveno koštunjavo voće i dodajete u njih kikiriki puter, susamov tahini, med, kakao i kokosovo ulje (da bude tečno) i promešate veoma dobro, u homogenu smesu,
Ako procenite da nije dovoljno slatko, ne žurite da dodajete još meda jer je sušeno voće dosta slatko.
Dodajte i sušene borovnice i suvo grožđe i ponovo promešajte.
Odvojte deo smese u poudu i stavite na oko 15 minuta u frižider.
Drugi deo smese rasporedite u kalupe za led, po mogućstvu sa poklopcem, da ne upijaju mirise iz frižidera.
Stavite kalup za led u zamrzivač na 15-20 minuta, nakon toga ga premestite u frižider. Ove bombone su za sledeći dan, pre odlaska u planinu, za energiju.
Uzmete posudu sa prvom polovinom smese, koju ste stavili u frižider i od nje napravite loptice koje uvaljate u samlevene orahe.
Možete da ih jedete odmah, nakon čega idete da trčite po parku.
Domaće energetske bombone bez keksa su gotove.