Način pripreme
Pripremite čokoladni puding na sledeći način.
Umutite šećer, kakao i kukuruzni skrob. Gotovu smesu sipajte u posudu. Doadjte mleko u porcijama da nema grudvica u smesi i ostavite da vri.
Puding kuvajte dok se ne zgusne.
Karamel puding prirpemite tako što sipate šećer u šerpu i stavite na vatru.
Ostavite da se karamelizuje, smanjite vatru kad počne da se topi.
Kad bude gotov, skinite sa vatre i dodajte maslac, mešajte neprestano dok se potpuno ne rastopi.
Rastvorite skrob i deo mleka, a preostalo mleko ugrejte.
U ugrejano mleko dodajte skrob i smesu dodajte u karamelu sa maslacem.
Dobro promešajte i stavite ponovo na vatru i nastavite da mešate dok se smesa ne zgusne.
Gotov puding podelite na dva jednaka dela.
Jedan deo ostavite sa strane, a u drugi dodajte čokoladu.
Mešajte dok se čokolada ne rastopi.
U odgovarjauće posude i li čaše sipajte karamel puding, nakon toga čokoladni i na kraju prirodan.
Stavite u frižider trodupli puding u čašama da se ohladi i onda servirajte.