Božić u čaši

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Božić u čaši
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
10/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
1
"Dani oko Božića često se povezuju sa snegom, mrazom i toplim pićem. Topla čokolada je piće u kome mogu da uživaju i odrasli i deca."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 - 200 ml
  • čokolada - 30 g (crna ili mlečna)
  • kakao - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 prstohvat
  • šećer po ukusu
  • šlag
  • Za dekoraciju
  • marčmelou
  • šećerne konfete
* merne jedinice

Način pripreme

Dani oko Božića često se povezuju sa snegom, mrazom i toplim pićem. Topla čokolada je piće u kome mogu da uživaju i odrasli i deca.

Da biste ga pripremili, prokuvajte mleko sa šećerom u odgovarajućoj posudi. Dodajte izlomljenu čokoladu, kakao i cimet. Promešati i pošto se uverite da se čokolada otopila sklonite sa vatre.

Prebacite toplu čokoladu u čašu za serviranje. Čašu prelijte šlagom i ukrasite maršmelou kolačićima i konfetama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: