Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Trodupli puding u čaši

Trodupli puding u čaši

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Trodupli puding u čaši
Fotografije: Stoyanka Rusenova
5 / 6
09/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Neodoljiv trodupli puding koji kašiku po kašiku nestaje iz čaše"

Potrebni sastojci

  • za čokoladni puding
  • šećer - 1/2 šolje
  • kakao - 1/2 šolje
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 2 šolje
  • vanila - 1 komad
  • za karamel puding
  • šećer - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 500 g
  • maslac - 20 g
  • prirodan skrob - 30 g
  • čokolada - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite čokoladni puding na sledeći način.

Umutite šećer, kakao i kukuruzni skrob. Gotovu smesu sipajte u posudu. Doadjte mleko u porcijama da nema grudvica u smesi i ostavite da vri.

Puding kuvajte dok se ne zgusne.

Karamel puding prirpemite tako što sipate šećer u šerpu i stavite na vatru.

Ostavite da se karamelizuje, smanjite vatru kad počne da se topi.

Kad bude gotov, skinite sa vatre i dodajte maslac, mešajte neprestano dok se potpuno ne rastopi.

Rastvorite skrob i deo mleka, a preostalo mleko ugrejte.

U ugrejano mleko dodajte skrob i smesu dodajte u karamelu sa maslacem.

Dobro promešajte i stavite ponovo na vatru i nastavite da mešate dok se smesa ne zgusne.

Gotov puding podelite na dva jednaka dela.

Jedan deo ostavite sa strane, a u drugi dodajte čokoladu.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi.

U odgovarjauće posude i li čaše sipajte karamel puding, nakon toga čokoladni i na kraju prirodan.

Stavite u frižider trodupli puding u čašama da se ohladi i onda servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: