Način pripreme
Umutite mleko, maču, šećer, sol i jaja. Mutiti dok smesa ne postane homogena.
Postepeno dodavati brašno i mutiti dok ne postane glatko i bez grudvica. Procedite smešu da dobijete glatko testo za palačinke.
Zagrejte tiganj na umerenoj vatri, premažite sa malo maslaca. Sipajte oko 1/4 šolje testa. Okrećite testo da biste pokrili dno tiganja. Kuvati dok dno ne bude svetlo braon. Preokrenite kako biste ispekli drugu stranu.
Umotajte palačinku u oblik cigarete. Odložite i držite na toplom. Ostalo pecite dok ne završite.
Tostirajte bademove listiće dok ne porumene. Ostavite po strani.
Rasecite svaku bananu po dužini.
Na tiganju otopite 1 kašiku maslaca. Zagrejte bananu isečenu stranom nadole dok ne porumeni i karamelizuje.
Mača palačinke i karamelizovanu bananu služite sa medom i prženim listićima badema.