Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Tortilje»Zapečene tortilje u bešamel umaku

Zapečene tortilje u bešamel umaku

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Zapečene tortilje u bešamel umaku
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Pripremite ukusnu večeru za svoje najdraže"

Potrebni sastojci

  • integralne tortilje - 6 kom.
  • piletina - 300 g, pečena, grudi
  • topivi sir - 200 g, po izboru
  • za bešamel umak
  • maslac - 1 kašika
  • brašno - 1kašika
  • beli luk u prahu - 1/4 kašičice
  • pileći bujon - 400 ml (kokošija kocka)
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • parmezan - 40 g
  • beli biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Pečene pileće grudi ili preostale delove mesa od pečenog pileta, sitno iseckati.

Sir naribati.

Rernu zagrejati na 200°C.

Na zagrejanom maslacu kratko propržiti beli luk, dodati brašno i mešajući žicom pržiti 1-2 minuta.

Naliti bujonom i kuvati uz neprekino mešanje.

Doliti pavlaku, parmezan sve sjediniti, doterati ukus i skloniti sa vatre.

U 1/3 umaka umešati usitnjenu piletinu.

Dno odgovarajućeg pekača premazati sa par kašika sosa.

Nadenutu svaku tortilju mesom u umaku, posuti naribanim sirom, urolati i položiti u pripremljeni pekač.

Preliti preostalim sosom i posuti sirom.

Peći oko 20 minuta do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: