Način pripreme
Sendvič sa dimljenim lososom i rukolom, avokadom i paradajzom je idealan sendvič za ručak, večeru ili užinu.
Nekoliko reči o koristi rukole. Zahvaljujući bogatom sadržaju vitamina, makro i mikroelemenata, biljka je veoma jak energetik. Rukola brzo povišava tonus organizma, optimizira radnu snagu.
Avokado u meniju znači poboljšanje antioksidantske zaštite organizma, balansiranje vrednosti šećera, neutralizovanje raznih oblika upala u organizmu.
To je dobra hrana za pacijente sa kardiovaskularnim problemima zbog blagotvorne kombinacije vitamina B6, kalijuma i bakra.
Paradajz nije samo ukusan, nego je i koristan, zato što osigurava odlične količine vlakana, vitamina A, C i K, kalijuma (koji kontroliše srčani ritam i krvni pritisak) i mangan. Sadrži dobre količine vitamina E, tiamina, niacina, vitamina B6, folnu kiselinu, magnezijum, fosfor i bakar.
Ako vam se jede hladan sendvič, nega to bude ovaj izuzetno ukusan i zdrav.
Da bisre napravili sendvič sa dimljenim lososom i avokadom biće vam potrebno samo 5 minuta.
Namažite hleb sa malo majoneza. Rasporedite rukolu po površini.
Odozgo poređajte isečeni paradajz, avokado i kriške dimljenog lososa. Pospite solju i biberom.
Možete zameniti lososa pršutom ako volite više.
Servirajte i uživajte!