Način pripreme
Soju potopite u vodu na 12-15 sati. Sipajte toliko vode da prekrije soju. Imajte na umu da će soja povećati svoju zapreminu oko tri puta.
Kada prođe 12-15 sati, vodu u koju je bila potopljena soja izbacite. Nakon toga se soja preliva vrelom vodom na desetak sekundi. Soja treba da omekša.
Ponovo izbacite i ovu vodu.
U veliku šerpu sipajte soju i vodu - na jednu šolju soje dodajte 3 šolje vode, dok ne potrošite soju. Nakon toga sve dobro ispasirajte. Koda korišćenja pasatora dobija se pena.
Kada ste smesu dobro ispasirali, stavite je na vatru. Mešajte neprekidno. Kod kuvanja se može desiti da se pena podiže, pa tada šerpu sklonite za trenutak sa vatre.
Zatim nastavite kuvanje uz neprekidno mešanje. Soju kuvajte oko 20 minuta. Pena treba da prestane da se stvara.
Kada se to desi, skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi, sojino mleko sipajte u flaše, naravno, proceđeno. Od ove količine soje dobićete oko 4 litra mleka.