Način pripreme
Energetska ovsena kaša sa čiom i kivijem je zdrav doručak, koji daje energiju za početak jednog predivnog dana.
U pola šolje vegan mleka - domaće prirpemljenog ovsenog mleka potopimo 4 supene kašike čia semena na oko 40 minuta dok ne nabubre i ne upiju mleko.
Nakon toga u duboku posudu sipamo 15 punih supenih kašika finih ovsenih pahuljica i prelivamo sa čašom izvorne vode - po želji filtrirana iz bokala.
Dodajemo 3 zrela kivija - isečena na komade, 3 supene kašike semena bundeve, 1 ravnu kašičicu mlevenog semena lana, 1 kašičicu konopljinog brašna i 2-3 supene kašike pčelinjeg meda - po ukusu.
Sipamo mlečnu čiu i lepo promešamo sve sastojke.
Serviramo svežu energetsku ovsenu kašu, ukrašenu krugovima voća i posutu semenkama.
Veoma ukusno!