Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Ukusni hleb od crvenog sočiva

Ukusni hleb od crvenog sočiva

Ukusni hleb od crvenog sočiva
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"U celoj vekni hleba od crvenog sočiva ima 130 g proteina, a dobar je kao i beli hleb."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 250 g /pre potapanja/
  • kotidž sir - 180 g
  • kokosovo ulje - 22 g
  • kravlji sir - 190 g
  • prašak za pecivo - 10 g / jedno pakovanje/
  • jaja - 3 komada / 139 g/
  • začini - piskavica, kumin, aleva paprika
  • seme - po želji za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo sočivo preko noći. Zatim ga dobro operemo pod tekućom vodom i prebacimo u blender.

Dodajte dve vrste sira, kokosovo ulje, prašak za pecivo, jaja, začine i sve ispasirajte dok ne postane glatka smesa.

Pripremamo pravougaoni kalup za hleb, obložimo ga papirom za pečenje i premažemo maslinovim uljem.

Smesu sipamo unutra, dobro poravnamo i posipamo semenkama po izboru.

Koristio sam oljuštene semenke suncokreta i mešavinu lanenog semena, susama i maka.

Dijetetski hleb pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Za mene je to trajalo oko 50 min.

U celoj vekni hleba od crvenog sočiva ima 130 g proteina, a dobar je kao beli hleb.

Uživajte u ovom mom keto hlebu!

Pogledajte i za šta je korisno crveno sočivo i obavezno isprobajte naše predloge za supu od crvenog sočiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: