Način pripreme
Pre pripreme salate pripremite pesto kako bi imalo vremane da odstoji i da se njegovi ukusi oslobode i ujednače.
U blender stavite bademe - po želji ih možete lagano zapeći, kako bi bili aromatičniji. Dodajte sveže listove bosiljka i korijandera, celer i polovinu maslinovog ulja. Sameljite sve do željenog stepena i začinite sokom od limuna, medom, posolite i pobiberite i dodajte preostalo maslinovo ulje.
Operite kinou i kuvajte je 10 minuta. Sipajte je u cediljku i operite je pod hladnom vodom sa česme.
Posebno skuvajte smrznuti grašak, na osnovu uputstva sa pakovanja, a kada je gotov, procedite i njega i prelijte ga hladnom tekućom vodom da se brže ohladi.
Kinou začinite maslinovim uljem, posolite je i promešajte, ali pazite da ne oštetite mekana zrna.
Grašak pospite zejtinom, posolite i promešajte salatu sa kinoom, pazeći da ne izgnječite krhka zrnca.
U prsten stavite sloj kinoe sa pestom, pa sloj graška sa pestom, pa ponovo kinou sa pestom.
Poslužite salatu lagano prohlađenu.
Prijatno uz Salatu od kinoe i graška sa pestom od badema!