Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Salata od kinoe i graška sa pestom od badema

Salata od kinoe i graška sa pestom od badema

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata od kinoe i graška sa pestom od badema
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Lepota u tanjiru ili salata od kinoe i graška, koja je perfektno dopunjena pestom od badema"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 250 g
  • grašak - 200 g smrznut
  • maslinovo ulje - 30 g
  • so po ukusu
  • Pesto od badema i korijandera
  • bademi - 80 g sirovi, oljušteni
  • korijander - 25 g, sveže lišće
  • bosiljak - 15 g sveže lišće
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • so - 1 kašičica
  • med - 1 kašičica
  • sok od limuna - 4 - 5 kašičice, sveže ceđen
  • celer - 70 g stabljike celera
  • biber - 2 prstohvata ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pre pripreme salate pripremite pesto kako bi imalo vremane da odstoji i da se njegovi ukusi oslobode i ujednače.

U blender stavite bademe - po želji ih možete lagano zapeći, kako bi bili aromatičniji. Dodajte sveže listove bosiljka i korijandera, celer i polovinu maslinovog ulja. Sameljite sve do željenog stepena i začinite sokom od limuna, medom, posolite i pobiberite i dodajte preostalo maslinovo ulje.

Operite kinou i kuvajte je 10 minuta. Sipajte je u cediljku i operite je pod hladnom vodom sa česme.

Posebno skuvajte smrznuti grašak, na osnovu uputstva sa pakovanja, a kada je gotov, procedite i njega i prelijte ga hladnom tekućom vodom da se brže ohladi.

Kinou začinite maslinovim uljem, posolite je i promešajte, ali pazite da ne oštetite mekana zrna.

Grašak pospite zejtinom, posolite i promešajte salatu sa kinoom, pazeći da ne izgnječite krhka zrnca.

U prsten stavite sloj kinoe sa pestom, pa sloj graška sa pestom, pa ponovo kinou sa pestom.

Poslužite salatu lagano prohlađenu.

Prijatno uz Salatu od kinoe i graška sa pestom od badema!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: