Način pripreme
1. Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Umutite jaja i šećer, vanilu sa prstohvatom soli u pahuljastu vazdušnu penu. Potrebno je najmanje 7-8 minuta, ali je obavezno, jer se u ovom trilećeu ne koristi podizač testa i što više mutite jaja, to će biti uspešniji kolač.
Takođe možete koristiti praksu posebnog mućenja žumanaca i belanaca, dodajući šećer žumancima. Kada su obe smeše dovoljno vazdušaste, spojite ih u jednu uz lagano mešanje.
2. Prosejte brašno i u manjim porcijama ga dodajte u vazdušastu smesu jaja i nežno mešajte špatulom dok se ne ujednači.
3. Sipajte u podmazan pleh prečnika 22 cm, ako imate kalup sa zidovima koji se odvajaju, bilo bi bolje to činiti u njemu.
4. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni.
5. Gotovu koru za kolač odmah okrenite na poslužavnik, prvo sklonite zidove kalupa i za svaki slučaj pređite nožem po dnu, tako da se lako odvoji, ako je na nekim mestima zelepljena kora.
6. Vratite koru u kalup, okrećući je naopačke, i izbušite je štapićem za ražnjić.
7. Umutite kondenzovano mleko sa tečnom pavlakom i svežim mlekom.
Prelijte i ostavite preliven kolač da upije preliv nekoliko sati.
Jedinstveni Trileće sa kondenzovanim mlekom - klasika, koju vredi probati!
Uživajte!