Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Jedinstveni trileće sa kondenzovanim mlekom

Jedinstveni trileće sa kondenzovanim mlekom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Jedinstveni trileće sa kondenzovanim mlekom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
"Kada presečete klasični trileće možete i da zaplačete od zadovoljstva i očekivanja - ukus i izgled su mu jednako privlačni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 120 g
  • šećer - 120 g
  • vanila - 2 kesice, 4 g
  • kondenzovano mleko - 200 g
  • tečna slatka pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - za podmazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

1. Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Umutite jaja i šećer, vanilu sa prstohvatom soli u pahuljastu vazdušnu penu. Potrebno je najmanje 7-8 minuta, ali je obavezno, jer se u ovom trilećeu ne koristi podizač testa i što više mutite jaja, to će biti uspešniji kolač.

Takođe možete koristiti praksu posebnog mućenja žumanaca i belanaca, dodajući šećer žumancima. Kada su obe smeše dovoljno vazdušaste, spojite ih u jednu uz lagano mešanje.

2. Prosejte brašno i u manjim porcijama ga dodajte u vazdušastu smesu jaja i nežno mešajte špatulom dok se ne ujednači.

3. Sipajte u podmazan pleh prečnika 22 cm, ako imate kalup sa zidovima koji se odvajaju, bilo bi bolje to činiti u njemu.

4. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni.

5. Gotovu koru za kolač odmah okrenite na poslužavnik, prvo sklonite zidove kalupa i za svaki slučaj pređite nožem po dnu, tako da se lako odvoji, ako je na nekim mestima zelepljena kora.

6. Vratite koru u kalup, okrećući je naopačke, i izbušite je štapićem za ražnjić.

7. Umutite kondenzovano mleko sa tečnom pavlakom i svežim mlekom.

Prelijte i ostavite preliven kolač da upije preliv nekoliko sati.

Jedinstveni Trileće sa kondenzovanim mlekom - klasika, koju vredi probati!

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: