Jesenja limunada

31/03/2021
"Toniziramo se čašom jesenje limunade, toplo preporučujemo da pripremite - odlična je"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kruška - 2 komada, 200 g
  • jabuke - 1 komad, 150 g
  • nar - 1 komad, oko 100 g zrna
  • limun - 1 komad
  • grejpfrut - 1 komad crveni (ili takozvana crvena pomorandža)
  • limeta - 1 komad
  • med - 50 g, tečni
  • gazirana voda - 300 ml
  • mineralna voda - 1.5 l
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite kruške i jabuke od semenki, nemojte ih ljuštiti i isecite na komade.

Uzmite veliku cediljku ili onu za ceđenje testenine, sa krupnijim rupicama. Stavite isečeno voće u nju zajedno sa zrnima nara, a po želji možete staviti šaku malina.

Stavite na vatru 1, 5 l vode u posudu koja može pokriti cediljku sa voćem tako da bude na pola pokriveno vodom.

Kuvajte 20 minuta na umerneoj vatri, nakon toga ostavite tečnost da se ohladi. Dok je još topla u njoj rastvorite med.

Voće iz cediljke možete da ne bacate, nego da ga sameljete na pire ili stavite u neki kolač.

U hladnu voćnu tečnost iscedite sok od limuna i pola soka od limete. Drugu polovinu citrusa isecite na komade i stavite u bokal za limunadu.

Grejpfrut takođe pola isecite na komade i stavite u bokal, po želji iscedite i dodajte u limunadu njegov sok. Imajte u vidu da ako to uradite tečnost će gorčiti malo. Med će ubiti deo gorčine, ali će se uprkos tome osećati malo.

Sipajte gaziranu vodu u bokal u citruse. Stavite dugu metalnu kašiku i sipajte voćnu tečnost.

Po želji dodajte kockice leda i servirajte jesenju limunadu u elegantnoj čaši, na primer za šampanja.

Prijatan napitak za svaku priliku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar