Način pripreme
Kako bi napravili ovu limunadu potrebno je da imate dosta snažan blender.
U posudu blendera sipajte šećer u prahu. Limun operite dobro, najbolje je da budu ekološki čisti, jer ćete koristiti i koru i nije dobro da ona bude samlevena i konzumirana, a da je pre toga tretirana hemijskim sredstvima.
I tako, nemojte ljuštiti limun, već ga nasecite na krupne komade i ubacite u blender. Sipajte 400-500 ml vode u zavisnosti od kapaciteta posude blendera.
Uključite na najveću brzinu - turbo na 2-3 sekunde i isključite. Limun treba da bude samleven na male komade, a da je sok iz kore i unutrašnjosti isceđen. Ako ima potrebe, postupak ponovite na maksimalno još 2 sekunde.
Procedite limunadu u drugu posudu i dolijte ostatak vode. Promešajte i prebacite sve u bokal.
Poslužite svežu limunadu u čašama sa ledom i režnjevima limuna.
* Po želji, možete da polovinu vode zamenite gaziranom vodom. Pratite recept, ali na kraju, poslednjih 500 ml vode zamenite gaziranom vodom.
* Količina šećera je po ukusu. Količina koja je navedena u receptu daje perfektan rezultat što se tiče odnosa kiselo-slatko, ali ako vi želite, možete dodati još malo šećera ili obrnuto, da ga smanjite, ako volite malo kiseliju limunadu.