Način pripreme
Evo je i veoma dobro poznata, brza, mnogo jeftina i veoma ukusna torta. Može da bude za goste, ali i da se prosto tako zasladite.
Stavlja se jedan litar mleka zajedno sa šećerom na ringlu da provri ili gotovo da provri, kao što ja radim.
U ostalih 200 mililitara svežeg mleka se rastvaraju pudinzi koji se posle u mlazu dodaju dok se ne zgusti kao boza krem. Zbog toga se i stavlja više mleka od preporučenog na pakovanjima kako bi krem ostao ređi.
U tepsiji sa pokretnim prstenom po dnu se raspoređuje deo isečaka od patišpanja, u mom slučaju su od kakaoa, ali ima i belih. Gleda se da budu ravnomerni i da ih ne bude previše mnogo da torta ne bi postala suva. Koliko je potrebno da prekrije dno.
Polovinom gotovog krema se zaliva i po njemu se seku banane i lomi se čokolada. Nakon toga se ponovo pokriva isečcima i preliva se ostalim kremom.
Bilo do dobro da torta odstoji barem dok se ne ohladi, a najbolje jednu noć u frižideru.
Ovo su torte s kojima možete beskrajno eksperimentisati. Sa različitim vrstama kremova. Čak i domaćih.
Ja sam je pravila i sa domaćim mus kremom i bila je veoma ukusna. Kada niste u mogućnosti, može i bez banana i čokolade. Zbog toga je i sirotinjska. Na sajtu postoji ceo članak o ovoj vrsti torte. Samo da imaš maštu i i želju, naravno.