Nemački kolač od jabuka Apfelkuhen

Nemački kolač od jabuka Apfelkuhen
Fotografije: Anabel
1 / 3
28/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
"Kolač od jabuka Apfelkuhen je nešto kao deo sedam čuda u poslastičarstvu - obavezno treba da vidite i da probate"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 125 g
  • šeećr - 125 g
  • vanilin šećer - 1/2 paketa
  • so - 1 prstohvat
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • jabuke - 4 - 5 komada
  • kravlji maslac - 25 g, za premazivanje
  • za glaziranje
  • slatko od kajsija - 2 supene kašike
  • voda - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu testa ovog ukusnog kolača od jabuka u posudi umutite maslac (na sobnoj temperaturi), polako dodajte šećer, vanilin šećer, prstohvat soli i pola limuna, mešajte neprestano. Dodajte jaja, jedno po jednu i mutite na najvećoj brzini miksera.

Prosejano brašno prvo pomešamo sa praškom za pecivo, nakon toga dodajemo u umućeno smesu nekoliko puta. Na kraju dodajemo dve supene kašike svežeg mleka. Testo sipamo u kalup, namazan i posut brašnom.

Jabuke oljuštimo, očistimo od semenki, isečemo na pola i nakon toga na kriške, ali ne odvajamo. Jabuke poređamo u krug na pleh, kravlji maslac rastopimo i namažemo preko testa sa voćem.

Kolač Apfelkuhen pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Pre nego što bude gotov stavljamo dve supene kašike slatka od kajsija sa jednom kašičicom vode u mali pleh da provri.

Promešamo lagano, nakon toga proceidmo. Pečeni nemački kolač izvadimo iz rerne i namažemo sirupom od kajsija dok je još topao. Nakon što se ohladi, Apfelkuhen je spreman za serviranje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: