Način pripreme
Pre nego što počnete sa pripremom ovog krema za tortu obavezno izvadite sve proizvode na sobnu temperaturu.
Za početak istopite čokoladu na vodenoj pari. Najlakše će se dobiti tako što je prethodno izlomite na male komadiće. Čim se pretvori u krem, dodajte maslac i 50 ml svežeg mleka. Posudu pokrijte kuhinjskom folijom (da se ne bi formirala korica) i ostavite sa strane.
Odvojite žumanca u posebnu posudu. U njih dodajte šećer i vanilu. Izmešajte mikserom ili kuhinjskom metalnom žicom za mućenje.
U posebnu šerpu stavite ostalu količinu svežeg mleka na ringlu. Čim provri, smanjite ringlu na minimalnu temperaturu. U njega u tankom mlazu počnite da dodajete smesu od jaja.
Energično mešajte dok krem ne počne da se zgušnjava. Na kraju dodajte istopljenu belu čokoladu. Sačekajte još minutu-dve i isključite ringlu.
Poslastičarski krem sa belom čokoladom je pogodan za torte, kolače.
Njime možete da punite kornete, korpice ili petifurije. Takođe je pogodan za glazure kolača i pita.
Ovaj krem odgovara i za serviranje u desertnim tanjirićima za direktnu konzumaciju.