Provansalska salata

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Provansalska salata
Fotografije: Rusiana Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Šta je lepše na stolu od jedne bogate provansalske salate?"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 komada
  • paprike - 2 komada
  • krastavac - 1 komad
  • boranija - 150 g
  • zelena salata - 1 mala glavica
  • masline - 100 g, sitne
  • crveni luk - 2 glavice
  • jaja - 3 komada
  • inćuni - 12 komada, fileti
  • maslinovo ulje - 125 ml
  • beli luk - 2 čena
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • sirće - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo jaja, oljuštimo ih i sečemo na 4 dela. Odvaja se jedan paradajz i melje se.

Odvojeno se istuca beli luk i začinjava se solju, maslinovim uljem, sokom od limuna, biberom.

Pomeša se sa paradajz pireom. Sve se muti i ostavlja se sa strane.

Skuvamo boraniju u posoljenoj vodi i pomešamo je sa ostalim zelenišem koji smo isekli.

U sve to dodajemo masline, inćune i jaja. Prelivamo pripremljenim paradajz sosom i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: