Provansalska salata

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Provansalska salata
Fotografije: Rusiana Mihailova
21/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
"Šta je lepše na stolu od jedne bogate provansalske salate?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo jaja, oljuštimo ih i sečemo na 4 dela. Odvaja se jedan paradajz i melje se.

Odvojeno se istuca beli luk i začinjava se solju, maslinovim uljem, sokom od limuna, biberom.

Pomeša se sa paradajz pireom. Sve se muti i ostavlja se sa strane.

Skuvamo boraniju u posoljenoj vodi i pomešamo je sa ostalim zelenišem koji smo isekli.

U sve to dodajemo masline, inćune i jaja. Prelivamo pripremljenim paradajz sosom i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: