Ferero ruže

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413924621044
Ferero ruže
Fotografije: Boki Lazic
1 / 3
13/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Tačno je da zahtevaju više vremena, strpljenja i veštine, ali uverićete se da postoji razlog zašto je to tako"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • šećer u prahu - 90 g
  • voda - 160 ml, topla
  • suvi kvasac - 1 kesica (7 g)
  • maslac - 30 g, rastopljen
  • ferrero rocher - 4 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu prosejte brašno i šećer u prahu. Napravite bunar u centru. Sipajte toplu vodu i kvasac. Mešajte dok se ne rastvori.

Mešajte zajedno sa brašnom. Dodajte rastopljeni maslac i umešajte u grubo testo.

Dodajte boju za hranu (po željenoj boji), mesite oko 8 minuta dok ne postane glatko i elastično.

Pokrijte 40 minuta. Zatim podelite na 16 komada jednake veličine. Oblikujte u kuglice.

Istanjiti 4 kuglice u tanke krugove prečnika oko 7 cm. Napuniti svaki krug Ferrero kuglicama.

Umotajte Ferrero u testo u oblik knedle. Nastavite dok ne dobijete 4 Ferrero knedle.

Ostatak kuglica takodje istanjite. Slažite 4 do 5 komada preklapajući jedni druge. Preseći po sredini po dužini.

Stavite jednu Ferrero knedlu na ivicu isečene polovine i počnite da zamotavate knedlu kako biste stvorili oblik ruže. Nakon sto ste zamotali, napravite latice ruže sa jednog kraja zamotane knedle. Stavite u papirnate modle.

Stavite knedlice sa ružama u u posudu sa parom i poklopite da se pari na 30 minuta. Neka voda ključa i kuvajte na jakoj vatri 15 minuta.

Sačekajte da ostane 5 minuta pre nego što ih izvadite, ali ih nemojte predugo držati u vrućoj pari nakon kuvanja da nebi previše omekšale.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: