Način pripreme
Pripremite čaj sa svežim korenom đumbira, ali ga obavezno oljuštite od kore i operite.
Isecite ga na sitne komade i stavite u šerpu ili kotlić, prelijte 1 litrom vode i stavite na šporet da ključa 5 minuta.
Sklonite sa vatre i procedite cediljkom.
Sipajte 1 šolju toplog napitka za zagrevanje i udahnite aromu.
Čaj od svežeg korena đumbira izuzetno je koristan i okrepljujuć, pomaže telu da brže apsorbuje hranu.
Koren đumbira sadrži esencijalna ulja koja ubrzavaju metabolizam u telu, sa snažnim detoksikacionim efektom - uklanja toksine u telu.
Đumbir je jedan od najkorisnijih korena u prirodi sa toplom energijom, koja ubrzava metabolizam i podstiče cirkulaciju krvi.
Topli napitak sa đumbirom zagreva telo, budi čula svojom jedinstvenom aromom i odličan je afrodizijak.
Oslobađa nas nagomilanog stresa i anksioznosti.
Đumbir je moćan antioksidans sa aktivnim sastojcima i organskim jedinjenjima, aminokiselinama i mikroelementima: kalcijum, natrijum, cink, fosfor, vitamin C, magnezijum i mnogi drugi.
Čaj od đumbira ubrzava metabolizam optimizacijom digestivnih procesa zbog termogenih svojstava biljke.