Način pripreme
Ulje istopite u odgovarajućoj posudi na pari, na umerenoj temperaturi i postepeno mu dodajte šećer ili drugi zaslađivač po vašem ukusu (javorov sirup ili med).
Uz neprestano mešanje dodajte i kakao, koji ste prethodno prosejali, kako ne bi bilo grudvica.
Kada smesa postane homogena, čokoladu sipajte u silikonske kalupe ili u posudu obloženu papirom za pečenje.
Ako koristite silikonske kalupe, kada sipate čokoladu u njih, lagano ih udarite nekoliko puta o radnu površinu da izbacite mehuriće vazduha, koji su eventualno zarobljeni unutar čokolade.
Dok je domaća čokolada vrela, možete dodati izlomljene ili iseckane orašaste plodove po vašoj želji (orahe, lešnike, bademe).
Ubacite čokoladu u frižider dok se potpuno ne stegne.
Kada izvadite čokoladu iz kalupa, svaki komad možete umotati u aluminijumsku foliju ili papir za pečenje, da sve vežete kanapom ili mašnicom i da podelite sa voljenom osobom.
Ovako pripremljena domaća čokolada odgovara za konzumaciju tokom posta.
Prijatno!