Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Čokoladni puding u mikrotalasnoj

Čokoladni puding u mikrotalasnoj

Mario NikolovMario Nikolov
Početnik
214
Čokoladni puding u mikrotalasnoj1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
4
"Za one koji žele ukusan čokoladni puding i žele ga sada - čokoladni puding u mikrotalasnoj"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 100 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • šećer - 100 g
  • bademi - 100 g
  • prezle - 40 g
  • brašno - 20 g
  • jaaj - 5 komada
  • pavlaka - ¼ kesice
  • za kalup
  • masnoća
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Izmlomljenu čokoladu stavite u posudu i pratite da ne prokuva, 1 ½ minuta na 600 stepeni.

Stavite maslac, šećer i žumanca i sve umutite na penu uz pomoć miksera.

Dodajte bademe, prezle i brašno i na kraju - pažljivo umućena belanca na sneg.

Smesu sipajte u kalup, namazan i posut prezlama, poklopite i držite 10 minuta na 600 stepeni.

Gotov čokoladni puding ostavite da se ohladi i ukrasite šlagom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: