Način pripreme
Pomešajte šećeer i vodu u posudi i stavite na ringlu. Dodajte mahunu vanile za dodatnu aromu i ostavite smesu da provri i da se redukuje u gust šećerni sirup.
Istucajte u avanu ili iseckajte orahe na sitno.
Istopite maslac za mazanje. Stavite koru za pitu na radnu površinu, namažite je maslacem, pospite obilno šećerom i stavite odozgo drugu kou. Rasporedite orahe i uvijte u tanak rolat.
Stavite u posudu za pečenje i ponovite sa ostalim korama dok se ne potroše sastojci.
Namažite slatke rolnice maslacem i odozgo i prebacite u posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 15 minuta.
Ohladite šećerni sirup i dodajte kašičicu cimeta, narendajte koru jednog limuna i iscedite i sok od voćke.
Promešajte i prelijte vruću baklavu. Ostavite kolač da odstoji u frižideru jednu noć i servirajte.