bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Posna Pita od Bundeve i Cimeta
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Na ulju prodinstati seckan luk, pa redom dodati krompir i šargarepu (prethodno izrendane), kupus isečen na kocke, na kraju, obaren i isečen spanać...

Jesenju pitu od bundeve možete da servirate sa pavlakom, našpricanom u kalup poput puslica odozgo....

Pecite kolač od bundeve oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok pita ne postane zlatasta odozgo....

Pospite s malo bundeve, šećera, cimeta, malo oraha i nekoliko parčića urmi....

Oljuštite bundevu, narendajte je u duboku posudu i dodajte šećer....

Prvu koru premazati mešavinom vrele vode i ulja, preko staviti drugu koru i ponoviti postupak, treću koru staviti i premazati.
Izrendati krompir...

Dodaje se so, isceđen limun i ostatak od njega i štapić cimeta. Ostavlja se da se ohladi.
Bundeva se dinsta dok ne omekša....

To je klasična pita od bundeve omiljena svima i uprkos tome što nema oraha u njoj, ona je sjajna....

jedan prostiji šablon bundeve, stavila sam ga na već ohlađen slatkiš od bundeve i posula šećerom u prahu....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: