Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklavice sa orasima i sirupom od cimeta

Baklavice sa orasima i sirupom od cimeta

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Baklavice sa orasima i sirupom od cimeta
Fotografije: Hrana za Dushata
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Nežne baklavica koje se tope u ustima, sa kojima znamo da ne treba da preterujemo, ali jednostavno ne možemo da prestanemo da ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g, fine
  • maslac - 125 g
  • orasi - 150 g
  • cimet - 1 kašičica
  • Za šećerni sirup
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte šećeer i vodu u posudi i stavite na ringlu. Dodajte mahunu vanile za dodatnu aromu i ostavite smesu da provri i da se redukuje u gust šećerni sirup.

Istucajte u avanu ili iseckajte orahe na sitno.

Istopite maslac za mazanje. Stavite koru za pitu na radnu površinu, namažite je maslacem, pospite obilno šećerom i stavite odozgo drugu kou. Rasporedite orahe i uvijte u tanak rolat.

Stavite u posudu za pečenje i ponovite sa ostalim korama dok se ne potroše sastojci.

Namažite slatke rolnice maslacem i odozgo i prebacite u posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 15 minuta.

Ohladite šećerni sirup i dodajte kašičicu cimeta, narendajte koru jednog limuna i iscedite i sok od voćke.

Promešajte i prelijte vruću baklavu. Ostavite kolač da odstoji u frižideru jednu noć i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: