Način pripreme
Jedan od najbržih dijetetskih i korisnih deserata su oni sa čiom. Mogu se servirati i kao zdrav doručak.
Puding od kokosa sa čiom je odličan sa svežim voćem, voćnim topinzima ili pireom. Ja vam predlažem sa mangom, pošto ovo egzotično voće ide odlično sa kokosom i savršena su kombinacija.
Kokosovo mleko pomešamo sa bademovim i mutimo žicom, da nema grudvica od taloga masnoće od kokosovog maslaca, koje se stvara na površini ovog mleka.
Stavljamo čiu i kokosovo brašno. Zasladimo po ukusu i ostavljamo 1-2 sata u frižideru da zrna nabubre i da se želiraju.
Možete proveriti nakon prvog sata i ako se sakupilo kokosovo mleko, možete promešati ponovo.
Čvrst puding izvadite iz frižidera i pripremite brz voćni pire od manga.
Voće isecite i stavite u blender sa kokosovim šećerom. Sameljite na glatko pire i rasporedite po dnu malih čaša ili teglica.
Odozgo dodajte ukusni puding i ukrasite komadima manga.
* Za zaslađivač samog pudinga ne koristimo šećer od kokosa, pošto je taman i obojiće ga, ali u pireu nema problema da mango bude tamniji.