Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeći kotleti na grčki način

Jagnjeći kotleti na grčki način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Jagnjeći kotleti na grčki način4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
5
"Stavljanje začina uvek igra ključnu ulogu u pripremi jagnjećih kotleta i zbog toga obratite posebnu pažnju"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 5 komada
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1 stabljika, sveža
  • majčina dušica - 5 stabljika, sveža
  • ruzmarin - 1 stabljika, sveža
  • origano - 1 kašičica, suv
  • limun - 1 komad, kora, narendana
  • senf - 1 i 1/2 kašika
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite marinadu za jagnjeće kotlete.

Da biste to uradili, isecite mladi beli luk u posudu i izgnječite ga sa malo soli u kašu. U to dodajte seckane sveže listiće majčine dušice i ruzmarina.

Dodajte suvi origano, senf i maslinovo ulje. Sve promešajte dok ne dobijete kašu.

Pospite jagnje solju, mlevenim biberom i stavite u posudu sa marinadom za meso.

Promešajte i rasporedite mrinadu sa svih strana, a zatim pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko tri sata.

Začinjeno meso stavite u šerpu za sporo kuvanje (slow cooker), aparat uključite na drugi stepen i ostavite da se kuva četiri sata.

Kad se polako kuva, meso postaje izuzetno nežno i u potpunosti upija aromu začina.

Jagnjeći kotleti na grčki način se serviraju sa prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: