Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjeća glava na seoski način

Pečena jagnjeća glava na seoski način

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pečena jagnjeća glava na seoski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
1
"Unapred se izvinjavamo vegetarijancima i veganima, ali pečena jagnjeća glava je izuzetno ukusan delikates, koji vam preporučujemo od srca"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glava - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1/3 šoljice
  • crno vino - 1/4 šoljice
  • origano - 2 kašičice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite oči i jezik, pa jagnjeću glavu 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu.

Ostale sastojke pomešajte i sa njima marinirajte jagnjeću glavu, a zatim neka odstoji na hladnom 2 sata.

Glavu prebacite u odgovarajuću tepsiju i pecite oko 90 - 110 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Pečenu jagnjeću glavu na seoski način poslužite sa svežim peršunom i garnirom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: