Način pripreme
Palačinke Kajzeršmarn sa voćem su ukusne mešane palačinke da njima iznenadite voljenu osobu ili da obradujete decu.
U dve posude odvajamo žumanca i belanca. Žumanca mutimo sa svežim mlekom i brašnom. Belanca mutimo sa šećerom u vazdušastu smesu.
Dodajemo belanca u žumanca, mešajući špatulom. Mešamo dobro dok ne dobijemo ujednačenu vazdušastu smesu. Ako želite možete da dodate i suvo grožđe koje će dati još bogatiji ukus palačinkama Kajzeršmarn.
Sipamo smesu u posudu postavljenu papirom za pečenje i pečemo u prehodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
U velikom tiganju zagrevamo maslac. Dodajemo šećer u prahu i mešamo. Iskidamo na velike parčiće koru i stavljamo u tiganj. Posipamo ponovo šećerom u prahu i kuvamo mešajući pažljivo da dobijene mini palačinke mogu da dobro upiju maslac.
Po želji posipamo sa još šećera u prahu, isto tako ukrasimo jagodama i borovnicama. Možete da dodate i slatko od višanja.