Način pripreme
Za testo:
Stavljamo u šerpu vodu sa maslacem, šećerom i solju.
Dodajemo brašno i mešamo drvenom varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
Sklanjamo šerpu sa vatre i kad se prohladi, stavljamo jaja jedno po jedno, a nakon svakog mešamo, dok ga ne upije testo.
Od njega ispečemo 4 jednake kore prečinka 26 cm.
Pečemo ih u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 10 minuta.
Za nadev:
Oljuštimo breskve i sečemo ih na kriške, trećinu kupina pretvorimo u pire i provučemo kroz cediljku, da odstranimo semenkice.
U posudi mutimo pavlaku, dodajemo 4 kašike šećera u prahu i pire od kupina.
Ređamo kore jednu preko druge, a tri kore prekrivamo sa po četvrtinom voća i trećinom pavlake.
Odozgo pritiskamo četvrtom korom i ukrašavamo preostalim voćem i šećerom u prahu.