Ekler pita sa voćem

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Ekler pita sa voćem1 / 2
03/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ovo nije samo torta, ovo je ostvarena mašta svih koji oboožavaju kolače i kolačiće"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 150 g
  • voda - 250 ml
  • maslac - 2 kašike
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • masnoća
  • brašno - za posudu za pečenje
  • Za nadev
  • breskve - 5 komada
  • kupine - 500 g
  • pavlaka - 500 g, slatka
  • šećer u prahu - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

Stavljamo u šerpu vodu sa maslacem, šećerom i solju.

Dodajemo brašno i mešamo drvenom varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.

Sklanjamo šerpu sa vatre i kad se prohladi, stavljamo jaja jedno po jedno, a nakon svakog mešamo, dok ga ne upije testo.

Od njega ispečemo 4 jednake kore prečinka 26 cm.

Pečemo ih u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 10 minuta.

Za nadev:

Oljuštimo breskve i sečemo ih na kriške, trećinu kupina pretvorimo u pire i provučemo kroz cediljku, da odstranimo semenkice.

U posudi mutimo pavlaku, dodajemo 4 kašike šećera u prahu i pire od kupina.

Ređamo kore jednu preko druge, a tri kore prekrivamo sa po četvrtinom voća i trećinom pavlake.

Odozgo pritiskamo četvrtom korom i ukrašavamo preostalim voćem i šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: