Način pripreme
Možete da koristite voće iz slatkog ili kompota, veoma su odgovarajuće i sveže borovnice i šumsko voće.
Prvo počnite da pripremate peščano testo. Umesite ga od maslaca, brašna, šećera, praška za pecivo i žumanaca. Gotovo testo podelite na 2 polovine. Jedan deo oblikujte u loptu i uvijte u foliju. Stavite na 15 minuta u zamrzivač.
Nauljite i nabrašnite tepsiju prečnika 22-24 cm. Polovinu testa rasporedite po dnu. Dobro pritisnite ka osnovi i ostavite sa strane.
Pomešajte kiselo mleko sa brašnom/skrobom.
Umutite belanca u čvrsti sneg zajedno sa šećerom i dodajte ih u delovima u kiselo mleko. Pažljivo mešajte zato što belanca ne smeju da spadnu.
Sipajte slatko od trešanja na koru pokušavajući da ostavite 1 cm od kraja. Odozgo sipajte smesu sa kiselim mlekom i pažljivo zagladite špatulom.
Izvadite ohlađeno testo iz zamrzivača i izrendajte ga odozgo. Ako želite možete da pospete i sirovim bademima koji su prethodno iseckani.
Uključite rernu na 180 stepeni. Krem pitu pecite otprilike 40 minuta. Nakon toga isključite rernu i ostavite vratašca blago otvorena - tako će se pita ravnomerno ohladiti. Nakon toga je stavite u frižider kako bi se dodatno ohladila.
Krem pita sa slatkom od trešanja i bademima je čudesna!