Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Krem pita sa slatkom od trešanja i badema

Krem pita sa slatkom od trešanja i badema

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
Krem pita sa slatkom od trešanja i badema
Fotografije: Ivelina
1 / 2
01/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Deserti sa slatkom od trešanja su uvek unikatni"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 200 grama
  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 80 grama, istopljeni
  • kora limuna - od 1 limuna
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 50 grama
  • Za krem
  • kiselo mleko - 400 grama
  • brašno - 3 supene kašike (ili kukuruzni skrob)
  • šećer - 50 grama
  • bademi - 40 grama sirovi, po želji (iseckani)
  • slatko od trešanja - 200 grama, po želji (ili drugo)
  • belanca - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Možete da koristite voće iz slatkog ili kompota, veoma su odgovarajuće i sveže borovnice i šumsko voće.

Prvo počnite da pripremate peščano testo. Umesite ga od maslaca, brašna, šećera, praška za pecivo i žumanaca. Gotovo testo podelite na 2 polovine. Jedan deo oblikujte u loptu i uvijte u foliju. Stavite na 15 minuta u zamrzivač.

Nauljite i nabrašnite tepsiju prečnika 22-24 cm. Polovinu testa rasporedite po dnu. Dobro pritisnite ka osnovi i ostavite sa strane.

Pomešajte kiselo mleko sa brašnom/skrobom.

Umutite belanca u čvrsti sneg zajedno sa šećerom i dodajte ih u delovima u kiselo mleko. Pažljivo mešajte zato što belanca ne smeju da spadnu.

Sipajte slatko od trešanja na koru pokušavajući da ostavite 1 cm od kraja. Odozgo sipajte smesu sa kiselim mlekom i pažljivo zagladite špatulom.

Izvadite ohlađeno testo iz zamrzivača i izrendajte ga odozgo. Ako želite možete da pospete i sirovim bademima koji su prethodno iseckani.

Uključite rernu na 180 stepeni. Krem pitu pecite otprilike 40 minuta. Nakon toga isključite rernu i ostavite vratašca blago otvorena - tako će se pita ravnomerno ohladiti. Nakon toga je stavite u frižider kako bi se dodatno ohladila.

Krem pita sa slatkom od trešanja i bademima je čudesna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: