Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Milibrot kiflice sa slatkom od trešanja

Milibrot kiflice sa slatkom od trešanja

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Milibrot kiflice sa slatkom od trešanja
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
13/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
30
"Obožobavamo ove kiflice sa slatkom od trešanja, a vi?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 160 g
  • mast - 130 g (ili ulje)
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • kora od limuna - od jednog limuna
  • vanila - 1 komad
  • so - prstohvat
  • brašno - 550 - 600 g
  • slatko od trešanja - 1 tegla
  • listići badema - 1 šoljica
  • orasi - 50 g
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u veliki pleh, pospite solju i suvim kvascem.

Umutite jaja sa šećerom dok se potpuno ne rastopi, dodajte toplo mleko, izrendajte koru od limuna i vanilu.

Ovu smesu sipajte u sredinu brašna i počnite da mešajte, a posle zamesite i kasnije počnite da dodajete rastopljenu mast.

Mesite i stavljajte po malo od masti i ulja, savijajte testo i ponovo mast dok ne potrošite. Kad budete gotovi sa testo, koje treba da bude meko, ostavite da nadođe.

Na namazanoj radnoj površini podelite testo na jednake lopte i svaki razvucite na trougao.

Stavite od slatkog, koje bi bilo lepo da je domaće i gušće da ne izlaze iz kiflica prilikom pečenja.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da nadođe.

Namažite milibrot kiflice slatkom od trešanja umućenim žumancem sa malo bleka, pospite susamom i šećerom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: