Način pripreme
Prosejte brašno u veliki pleh, pospite solju i suvim kvascem.
Umutite jaja sa šećerom dok se potpuno ne rastopi, dodajte toplo mleko, izrendajte koru od limuna i vanilu.
Ovu smesu sipajte u sredinu brašna i počnite da mešajte, a posle zamesite i kasnije počnite da dodajete rastopljenu mast.
Mesite i stavljajte po malo od masti i ulja, savijajte testo i ponovo mast dok ne potrošite. Kad budete gotovi sa testo, koje treba da bude meko, ostavite da nadođe.
Na namazanoj radnoj površini podelite testo na jednake lopte i svaki razvucite na trougao.
Stavite od slatkog, koje bi bilo lepo da je domaće i gušće da ne izlaze iz kiflica prilikom pečenja.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da nadođe.
Namažite milibrot kiflice slatkom od trešanja umućenim žumancem sa malo bleka, pospite susamom i šećerom.
Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.