Način pripreme
Skuvamo na kratno sveže ubrane listiće koprive za našu salatu sa jajima koliko je potrebno da blago omeknu. Ocedimo ih od vode i sitno iseckamo.
Sipamo iseckanu koprivu u duboku posudu za salatu i u nju dodajemo druge sastojke: kuvana uskršnja jaja (oguljena i sitno iseckana), krupno iseckane orahe, sirove suncokretove semenke i susam, malo maslinovog ulja i himalajsku finu so. Ravnomerno izmešamo kako bi se začinilo.
U posudu pasatora (ili teglicu) sipamo sve sastojke za tahini sos: kiselo mleko, susamov tahini, sirove suncokretove semenke, himalajsku finu so po ukusu, smeđi kristal šećer, crni mleveni biber i malo vodice.
Poslužujemo vitaminsku salatu - sveže spremljenu, zajedno sa mlečnim tahini sosem (u posebnoj posudici ili izmešamo sve zajedno).
Zdrava salata sa jajima sa koprivom i mlečnim tahini sosem - prolećna šarenolikost na Uskršnjoj trpezi!
Neobično ukusno!