Način pripreme
1. Krompir dobro operite, a boraniju očistite, tako što sasečete krajeve ljuske. Svo povrće stavite zajedno da se kuva u blago posoljenoj vodi.
2. Odvojeno skuvajte jaja i ostavite sve da se ohladi, zatim sve ohladite u frižideru, oko sat vremena.
3. Sitno iseckajte boraniju i začinite maslinovim uljem, soli i polovinom limunovog soka.
Izrendajte krompir i začinite ga limunovim sokom, soli i biberom. Jaja ogulite i takođe izrendajte.
4. U posudu za salate ili drugu odgovarajuću činiju poređajte sloj boranije, sloj krompira, majonezu, jaja i tako ređajte dok se sastojci ne potroše, odozgo završite izrendanim jajima.
5. Francusku salatu sa jajima ukrasite sitno iseckanim mladim lukom i crnim maslinama.
Salatu sa jajima poslužite kada bude dobro ohlađena!
Prijatno!