Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od jaja»Francuska salata sa jajima

Francuska salata sa jajima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Francuska salata sa jajima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Jedno od remek dela francuske kuhinje - raskošna vazdušasta salata, pogodna uvek, za svaki povod"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • krompir - 2 komada, veći/srednji
  • boranija - oko 80 g, sveža
  • majoneza - 400 g, lite (ili 60/40 majoneze/ceđenog kiselog mleka)
  • limun - 1 komad, sok
  • mladi luk - 3 - 4 stručka
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po želji
  • crne masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

1. Krompir dobro operite, a boraniju očistite, tako što sasečete krajeve ljuske. Svo povrće stavite zajedno da se kuva u blago posoljenoj vodi.

2. Odvojeno skuvajte jaja i ostavite sve da se ohladi, zatim sve ohladite u frižideru, oko sat vremena.

3. Sitno iseckajte boraniju i začinite maslinovim uljem, soli i polovinom limunovog soka.

Izrendajte krompir i začinite ga limunovim sokom, soli i biberom. Jaja ogulite i takođe izrendajte.

4. U posudu za salate ili drugu odgovarajuću činiju poređajte sloj boranije, sloj krompira, majonezu, jaja i tako ređajte dok se sastojci ne potroše, odozgo završite izrendanim jajima.

5. Francusku salatu sa jajima ukrasite sitno iseckanim mladim lukom i crnim maslinama.

Salatu sa jajima poslužite kada bude dobro ohlađena!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: