Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Čokoladne bombone u silikonskom kalupu

Čokoladne bombone u silikonskom kalupu

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Čokoladne bombone u silikonskom kalupu
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Sigurno je bolja opcija da pripremiš domaće bombone - ne mogu se porediti sa onima iz radnje!"

Potrebni sastojci

  • mlečna čokolada - 200 g
  • bademi - 30 - 40 g
  • za karamel
  • šećer - 100 g
  • tečna pavlaka - 100 ml, slatka
  • kravlji maslac - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite karamel. Šećer karamelizujte.

Dodajte masalc i nakon što se rastopi dodajte toplu pavlaku.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U karamel dodajte bademe. Ostavite da se ohladi.

Čokoladu rastopite na pari.

Silikonske kalupe namažite rastopljenom čokoladom uz pomoć četke.

Stavite u frižider i nakon toga ponovite proceduru.

Unutrašnjost kalupa popunite karamelom. Odozgo stavite ponovo čokoladu.

Čokoladne bombone ostavite da se stegnu i izvadite iz kalupa.

Neka vam je slatko sa ovim jedinstvenim čokoladnim bombonama u silikonskom kalupu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: