Način pripreme
Zagrejte mleko sa maslacem i šerpi. Stavite brašno sa šećerom i usitnite kvasac u posudi, promešajte sve zajedno. Dodajte mlaku smesu od mleka s maslacem.
Koristite kuku za testo ručnog miksera, da obradite sve u glatko testo za pet minuta. Pokrijte i ostavite da testo odstoji oko 30 minuta.
U međuvremenu pomešajte puding u prahu sa šećerom i promešajte šest kašika mleka. Ostavite mleko da provri u šerpi, promešajte, kuvajte puding prema instrukcijama na pakovanju. Prebacite puding u posudu i pokrijte folojom. Operite višnje i pažljivo osušite na kuhinjskoj krpi.
Zagrejte rernu do 180 stepeni (sa ventilatorom 160 stepeni). Namažite posudu za pečenje. Zamesite testo na blago nabrašnjenoj radnoj površini. Razvijte u veličinu lista Probodite nekoliko rupa u testu viljuškom, da predupredite stvaranje mehurića tokom pečenja.
Rasporedite još mlak puding ravnomerno preko testa sa kvascem. Odozgo rasporedite višnje. Pecite kolač sa višnjama u rerni oko 35 minuta.
Servirajte običan nemački kolač sa višnjama ohlađen.
Savet!
Koristite potpuno uzrelo voće. Toliko smo se navikli na šećer, da moj recept možda nekome neće biti dovoljno sladak. Eto zašto je važno da uzmete zaista zrelo voće i ako sumnjate da dodate malo zaslađivača.