Kandirani đumbir

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Kandirani đumbir3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Evo jednog načina da sačuvate đumbir - tako što ga kandirate"

Potrebni sastojci

  • đumbir - 200 g, koren
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • za sirup
  • šećer - 6 kašika
  • voda - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Đumbir oljuštite i naseckajte na vrlo tanke kriške uz pomoć ljuštilice za povrće. Stavite u šerpu i sipajte vodu tako da sasvim malo prekrije kriške.

Kuvajte na srednjoj vatri dok ne omekša - oko 30 minuta. Ocedite, a od vode možete napraviti čaj od đumbira. Kuvani đumbir stavite u šerpu, dodajte šećer i vodu da se kriške skuvaju u sirupu.

Kuvajte na jakoj vatri, neprestano mešajući, dok sirup skoro potpuno ne ispari. Kriške đumbira izvadite i svaku krišku uvaljajte u smeđi šećer.

Stavite u pleh obložen papirom za pečenje da se dobro osuše.

Posle pola sata možete prebaciti đumbir u kutiju sa poklopcem i tako se kandirani đumbir može čuvati do 3 meseca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti