Način pripreme
Oljuštite i narendajte đumbir. Prelijte ga vodom i stavite na vatru. Čim voda provri, sačekajte 5 minuta i skinite sa vatre. Poklopite posudu, da se popari 6-7 minuta.
Procedite tečnost u dve čaše i u njima rastvorite med i po jednu kašičicu kurkume. Ponovo poklopite, ovaj put čaše, na minut-dva.
Po želji, možete dodati sveže isceđeni sok od limuna za još bolji efekat i ukus.
Ovaj napitak je izuzetno koristan, jer ima ne jednu, već dve korisne osobine za organizam. On poboljšava efekat rada jetre i štiti njene ćelije. Ima neverovatan efekat kod otežanog metabolizma, a uzima se i kod gastritisa.
Prirodno i efikasno sredstvo kod borbe protiv nazeba i gripoznih stanja i kao okrepljujući napitak za ceo organizam, zbog visokog sadržaja vitamina C, fosfora i nijacina.
Izuzetno prirodno sredstvo i za čišćenje mokraćnih puteva od kamena i peska.
Najbolje je da više koristimo prirodna sredstva za lečenje i okrepljenje organizma.