Način pripreme
Operemo i osušimo kestenje. Probijamo svaki oštrim nožem i poređamo u jedan red u pleh.
Pečemo kestenje na 200 stepeni 15 minuta, na 10 minuta mešamo.
Ostavljamo pečeno kestenje da se ohladi i oljuštimo. Sameljemo ih u blenderu na fino brašno.
Umutimo jaja sa smeđim šećerom 2-3 minuta. Dodajte maskarpone, muskovado, prašak za pecivo, pavlaku, šećer sa aromom ruma i brašno od kestenja. Dobro promešamo.
Sipamo keksiće u blender, dodajemo maslc i cimet i meljemo dok se keks potpuno ne izmrvi.
Namažemo kalup za pečenje uljem. SIpamo unutra mleveni keks i kašikom pritiskamo i oblikujemo osnovu. Odozgo sipamo smesu sa kestenjem.
Odozgo ravnomerno posipamo krokanom. Veći deo može potonuti u smesu, ali ipak daje interesantan ukus.
Ugrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo čizkejk 30 minuta.
Ostavljamo naš čizkejk od kestenja da se stegne na jednu noć.
Serviramo preliven topingom od karamela.