Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Čizkejk»Čizkejk sa kestenjem

Čizkejk sa kestenjem

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k134
Čizkejk sa kestenjem
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
19/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Jedna drugačija ideja za slatkiš - domaći čizkejk sa kestenjem"

Potrebni sastojci

  • kesteni - 400 g
  • braon šećer - 1 šolja
  • šećer - 1 kašičica, muskovado
  • jaja - 2 komada
  • maskarpone - 2 supene kašike
  • pavlaka - 2 supene kašike, kisela
  • šećer - 1/2 kašičice, sa aromom ruma
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • keks - 1 paket, integralni sa semenkama
  • maslac - 50 g, mekan
  • cimet - 1 prstohvat
  • krokan - 2 supene kašike, za posipanje
  • ulje - za premazivanje
  • toping od karamele - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo kestenje. Probijamo svaki oštrim nožem i poređamo u jedan red u pleh.

Pečemo kestenje na 200 stepeni 15 minuta, na 10 minuta mešamo.

Ostavljamo pečeno kestenje da se ohladi i oljuštimo. Sameljemo ih u blenderu na fino brašno.

Umutimo jaja sa smeđim šećerom 2-3 minuta. Dodajte maskarpone, muskovado, prašak za pecivo, pavlaku, šećer sa aromom ruma i brašno od kestenja. Dobro promešamo.

Sipamo keksiće u blender, dodajemo maslc i cimet i meljemo dok se keks potpuno ne izmrvi.

Namažemo kalup za pečenje uljem. SIpamo unutra mleveni keks i kašikom pritiskamo i oblikujemo osnovu. Odozgo sipamo smesu sa kestenjem.

Odozgo ravnomerno posipamo krokanom. Veći deo može potonuti u smesu, ali ipak daje interesantan ukus.

Ugrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo čizkejk 30 minuta.

Ostavljamo naš čizkejk od kestenja da se stegne na jednu noć.

Serviramo preliven topingom od karamela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: