Način pripreme
Kada voda proključa, stavite amarant da se kuva, posolite i ostavite oko 25 minuta. U početku vam se može činiti da je previše vode, ali nakon 25 minuta, amarant će upiti svu vodu i tada posudu ostavite poklopljenu.
Nakon malo vremena amarant će se pretvoriti u kašu, koju, kada se ohladi, blendiramo u jakom blenderu (1000W).
Sipajte u 3 posudice i u sve tri ravnomerno rasporedite maslac, sir i pospite čubrom.
Fantastični lagani doručak za bebe, kao i za ostale članove porodice, jer je amarant izuzetno koristan.
Evo malo informacija o njegovim izuzetnim kvalitetima:
Zlatna zrna amaranta su bogata mnoštvom vitamina, koji su idealni u procesu izgradnje organizma beba. On ne sadrži gluten, što ga čini hranom koja se veoma lako vari. Sadrži proteine, kao i veliku količinu vlakana!
Kaša od amaranta je fantastičan doručak, koji će zasititi vašu bebu i daće joj neophodne vitamine za ceo dan!
Fantastično ukusno!