Način pripreme
Amarante je veoma zdrav i u našoj porodici se koristi i u slanim i u slatkim jelima i desertima.
Danas vam predstavljam moju varijantu slatke kaše sa semenkama amaranta i urmama.
Prvi korak je da se skuva amarant. To se radi na tihoj vatri otprilike 15 minuta. U skuvane semenke se dodaje kakao maslac, urme očišćene od koštice i zatim se sve pasira dok se urme ne samelju.
Dobija se prilično slatka i gusta kaša. Režazređuje se svežim mlekom, a ukoliko želim da desert bude veganski, koristim mleko orašastih plodova. Njegova količina je prema vašoj želji za gustinom kaše.
Desert ili doričak - izbor je vaš i sa ovom slatkom kašom od amaranta i urmi nećete pogrešiti.
Na kraju prilikom serviranja slatke kaše od amaranta sa urmama poslužujem sa kriškama jabuke, savršeno ide uz ostale sastojke. A kakao maslac dodaje jedan fin čokoladni ukus kaši.
Prijatno!