Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Proteinske Palačinke»Palačinke bez glutena sa heljdinim brašnom

Palačinke bez glutena sa heljdinim brašnom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k442
Palačinke bez glutena sa heljdinim brašnom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
11/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
15
"Fantastične palačinke bez glutena, ukusne i zdrave. Jedite ih uz omiljene priloge i uživajte u lakoći i zdravlju"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - 1, 2 šolja, mlaka
  • sol - 1 - 2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • heljdino brašno - 150 ili 200 g
  • ulje - za tiganj
* merne jedinice

Način pripreme

Fantastične palačinke bez glutena, ukusne i zdrave.

Umutite jaja u posudi žičanom metlicom. Posolite, dodajte sodu i sipajte heljdino brašno.

Mešajte sve u gustu smesu, pa dodajte vodu do potrebne gustine.

Imajte na umu da heljda povećava zapreminu i kada se doda sipajte malo po malo pa onda dodajte vodu da vidite koliko je gusta smesa.

Zagrejte tiganj sa malo ulja, sipajte 1 kašiku smese i formirajte malu palačinku prečnika 6-7 cm, lakše se okreću jer su krhke.

Okrenite širokom lopaticom i pecite sa obe strane na nivou 4.

Dobićete priličan broj palačinki i možete ih jesti sa džemom ili sirom.

Prijatno sa ovim palačinkama od heljdinog brašna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: