Način pripreme
Posni kolač sa limunom i malinama za ljubitelje vegan kolača.
U posudi se pomešaju brašno, šećer, prašak za pecivo, soda za hleb i kora limuna. Nakon toga se sipaju voda, ulje i polovina soka od limuna. Meša se dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se dodaju sveže maline i meša se ponovo.
Smesa se sipa u kalup za kolač sa rupom, postavljen papirom za pečenje, i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 165-170 stepeni dok se ne proveri čačkalicom da je gotovo.
Kada je gotov, voćni kolač se ostavlja bar 10 minuta još u kalupu, pre nego što se izvadi da se potpuno ohladi.
Za glazuru kolača proseje se šećer u prahu i od preostalog soka od limuna se dodaje malo po malo.
Meša se, da se šećer rastvori. Na treba glazura da bude previše tečna, da se ne bi sva razlila i da pokvari izgled kolača sa malinama.