Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileća krilca u rerni sa sokom od ribizle

Pileća krilca u rerni sa sokom od ribizle

Pileća krilca u rerni sa sokom od ribizle
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Krilca u rerni sa sokom od ribizle - isprepleteni ukusi, koje definitivno treba probati"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 600 g
  • marinada
  • ulje - 100 ml
  • sok od crne ribizle - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca operite i očistite, ako ima potrebe. Prelijte ih vodom i dodajte malo soli, pa ih kuvajte na vatri 25 minuta. Dobro ih ocedite.

U posudi promešajte ulje, sok od ribizle, so, kari, biber i alevu papriku, origano i majčinu dušicu.

Premažite krilca ovom smesom i ostavite ih na hladnom mestu oko 30 minuta da upiju aromu začina.

Poređajte krilca u pleh, prelijte ih marinadom i dodajte malo vode.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta do zlatne boje.

Pečena krilca poslužite uz odgovarajuću salatu i čašu domaćeg vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: