Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Grickalice uz pivo»Hrskava pileća krilca u rerni

Hrskava pileća krilca u rerni

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Hrskava pileća krilca u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ne treba vam ulje - najhrskavija pileća krilca se pripremaju u rerni, uopšte se ne prže"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • griz - 1 šolja, pšenični
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • aleva paprika - 1/4 kašičice
  • biber
  • kari - 1/4 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite krilca i lagano ih posolite i pobiberite.

Umutite jaja u posudi, a u drugoj promešajte griz, mlevene orahe, malo soli, bibera, aleve paprike i karija.

Svako krilce prvo potopite u jaja, a zatim u suvu smesu. Poređajte krilca na rešetku ispod koje je pleh, kako bi u njega padao sok od pečenja.

Krilca stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i okrenite ih tokom pečenja jedanput. Pečenje svake strane traje oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: