Način pripreme
Isecite paprike na fine lente. Možete da koristite i pečene, ali ne previše meke paprike.
Spremite nudle prema uputstvu proizvođača. Obično se popare pet minuta u vreloj vodi.
Zagrejte susamovo ulje i zapržite paprike na jakoj vatri.
Sipajte kokosovo mleko u pola soka od limete. Ostavite da se krčka na slaboj/umerenoj vatri dok se ne zgusne.
Za to vreme ocedite azijske špagete i prebacite u duboki tiganj, u kome ste prethodno zagrejali kašiku susamovog ulja, preostali sok od limete i soja sos. Zapržite dva minuta.
U tiganj sa špagetama sipajte sos od kokosovog mleka i paprika i promešajte.
Nakon još minut, maksimum dva, sklonite s vatre i servirajte kinesko jelo, posuto susamom po želji.
Jednostavno, ukusno i brzo za spremanje jelo Nudle sa paprikama na kineski način.
Prijatno!