Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa povrćem

Pileće džigerice sa povrćem

Rositsa NikolovaRositsa Nikolova
Početnik
2111
Pileće džigerice sa povrćem
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da samo znate koliko su ukusne, odmah ćete otrčati za bokal vina"

Potrebni sastojci

  • ulje - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • pileća džigerica - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paradajz - 3 komada ili 2 kašike paradajz pirea
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice operite pod tekućom vodom i ostavite ih da odstoje u posudi sa hladnom vodom, dok se pripreme ostale namirnice.

U šerpu sipajte ulje, alevu papriku, malo soli, dodajte sveži paradajz ili paradajz iz konzerve, naseckan ili narendan. Ako nemate paradajz, možete da koristite paradajz pire, razređen sa malo vode.

Dodajte luk nasečen na rebarca, šargarepu, naseckanu na kockice, kao i papriku i pečurke, ne previše sitno naseckane, a na samom kraju dodajte i oceđene pileće džigerice.

U skoro gotovo jelo dodajte malo majčine dušice, a možete i začin po vašem ukusu. Možete da dodate u ovo jelo i kockicu bujona ili malo tople vode.

Prijatno uz pileće džigerice sa povrćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: